Stok Durumu
Stokta Var
2024 - 2025 Anzer Balı Cografi Tescilli Tarım Bakanlığı Onaylı Hakiki Anzer Balı 1 kg
4.000,00
₺
Anzer Balı ( Coğrafi Tescilli )
Anzer Balı, Dünyaca meşhur Rizenin ikizdere ilçesi Anzer Balliköy yaylasında üretilir. Ürünümüz HACETTEPE UNİVERSİTESİNDE Tahlilleri yapılmış COĞRAFİ TESCİLLİ Tarım Bakanlığı onaylı Gerçek Anzer Ballarıdır.
Anzer Balı, Dünyaca meşhur Rizenin ikizdere ilçesi Anzer Balliköy yaylasında üretilir. Ürünümüz HACETTEPE UNİVERSİTESİNDE Tahlilleri yapılmış COĞRAFİ TESCİLLİ Tarım Bakanlığı onaylı Gerçek Anzer Ballarıdır.
S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ ANZER BALI Markasiyla Tescillenmiştir...
Coğrafili Anzer Balı Ürünlerinde Coğrafi işaret amblemi bulunması zorunludur, Hacettepe Universitesi Coğrafi Tescilli Anzer Ballarının Tahlilini yapmaktadır.
Coğrafi Tescilli Anzer Ballarında Coğrafi Amblem yanında ANZER BALI İbareside bulunması zorunludur.. Hacettepe Universitesi Sadece Coğrafi Tescilli Anzer Ballarının Tahlilini Yapmaktadır.
Coğrafili Anzer Balı Ürünlerinde Coğrafi işaret amblemi bulunması zorunludur, Hacettepe Universitesi Coğrafi Tescilli Anzer Ballarının Tahlilini yapmaktadır.
Coğrafi Tescilli Anzer Ballarında Coğrafi Amblem yanında ANZER BALI İbareside bulunması zorunludur.. Hacettepe Universitesi Sadece Coğrafi Tescilli Anzer Ballarının Tahlilini Yapmaktadır.
İnternet üzerinde site açarak Anzerli COĞRAFİ TESCİLİ DENİLİP Anzer Yaylasında dahi üretilmeyen Coğrafi Tescilsiz Hakiki Anzer Balı olmayan ürünleri COĞRAFİ TESCİLLİ DENİLİP piyasaya sürülmektedir..
Kooperatif Dahil olsa ANZER BALI İBARESİ VE COĞRAFİ TESCİL AMBLEMİ Bulunmayan ürünler.. Hacettepede Tahlili Olmayan Gerçek Ürünler değildir..
Kooperatif Dahil olsa ANZER BALI İBARESİ VE COĞRAFİ TESCİL AMBLEMİ Bulunmayan ürünler.. Hacettepede Tahlili Olmayan Gerçek Ürünler değildir..
Şimdi vereceğiniz Siparişiniz En geç 2 günde kargoya verilir.
- Ürün Özellikleri
- Ödeme Seçenekleri
- Yorumlar (18)
- Beni Ara
-
Ağırlık(Kg):1000Garanti Bilgisi:2 yil
ANZER BALI
S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ'mizle
Rize İkizdere Anzer Ballı köyümüzle uzaktan ve yakından alakası olmayan şahısların anzer balı pazarladıklarını görmekteyiz. Lütfen ürünlerinizi alırken kooperatifimize ait olup olmadığını, ürün üzerinde bulunan kooperatifimizin logosunu ve markamızın olup olmadığını mutlaka sorunuz. şüpheye düştüğünüz durumlarda lütfen telefon numaralarımızdan bizleri arayınız..
Unutulmasın ki Kooperatif dışında HACETTEPE UNİVERSİTESİ BİREYSEL ŞAHISLARA ve ÖZEL FİRMALARA Anzer balı Tahlili yapmamaktadır..Anzer Balının Satış yetkisi kooperatife ayittir… Muhtarlığımızın aldığı kararla, dışarıdan yabancıların köye arı kovanı girişi yasaklanmıştır..HACETTEPE UNİVERSİTESİ
- Hacettepe universitesi bireysel şahıslara Anzer balı Tahlili yapmamaktadır.
- Anzer Balının Tahlili sadece ve sadece Hacettepe üniversitesinde yapılmaktadır,
- Hacettepe Universitesi 1978 Yılında Anzer Balı Florasını incelemiştir.
- Ülkemizin farklı üniversiteleri örneğin: Ege üniversitesi gibi universiteler Anzer balı florasını Anzere gelipte incelememişlerdir..
- Anzer balının Tahlilleri bu gibi farklı universitelerde yapılamamaktadır.
- ANZER BALI‘nın satış yetkisi S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZE AİTTİR.
HAKİKİ ANZER BALI ÜRETİMİ
• Anzer Yaylasina dişaridan Yabancı Arı kovanı girişi yasaktır,
• Bir balın Anzer Balı olabilmesi için Anzer Yaylasında üretilmesi gerekir,
• Anzer Yaylasinda Ağaç yoktur, Ağaçsı bitkiler de yetişmemektedir,
• Anzer Balını diğer yaylalardan ve komşu yaylalardan ayıran en büyük özellik endemik çiçek tür çeşitliliğidir,
• Anzer Balı; Anzer yaylasina özel endemik ve otsu bitkilerden üretilen bir baldır,
• Anzer Balı kestane balı, deli bal, komar balı, çifin balı gibi acı bir bal değildir,
• Anzer balı damak tadı ve hoş kokusuyla rahası çok yoğun özel olan mükemmel bir baldır.
• Anzer Balı yöreye özel Kafkas arıları tarafından üretilmektedir,
• Anzer balı sadece Anzer yaylası sınırları içerisinde üretilir,
• Anzere yakın komşu yaylalarda bitki örtüsü farklıdır, ağaçsı, ormansı bitkiler çoğunluktadır,
• Bu yaylalarda üretilen ballar anzer florasına uygun olmayan farklı yayla ballarıdır,
• Tüketicilerimizden ricamız S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİMİZ dışında . şahıs firmalardan, ve HACETTEPE UNİVERSİTESİnde TAHLİL OLMAYAN bal almayınız.
Unutmayınız ki şahıs firmalardan alacağınız Anzer Balı HACETTEPE TAHLİLİ OLMAYAN, HEYET HUZURUNDA DOLUMU YAPILMAYAN BİR BAL OLACAKTIR.
Anzerli Arıcılar ürettikleri Anzer ballarını kooperatifimize getirerek kendilerininde ortağı olduğu S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ Aracılığıyla ürünlerini pazarlamaktadırlar.
ANZER BALI KULLANMA TALİMATI :
- Büyüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir çorba kaşığı,
- Küçüklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Şeker kaşığı,
- Bebeklere: Sabah Akşam yemeklerden en az bir saat önce aç karnına bir Çay kaşığı,
- Ilık süt yada su ile şerbet yapılarak ta tüketilebilir.
- NOT: Ilık süt yada su ile şerbet yapılarakta tüketilebilir.
ANZER BALI
Anzer Balı Türkiye'de üretilen ve Dünyada eşi emsali bulunmayan kır çiçek flora örtüsüne sahip olan, İngiliz-Alman botanikçilerin yaptığı araştırmalarda 450-500 çeşit çiçek bulunan, bunların içinde 80-90 tane endemik çiçek yalnız Ballıköy Anzer de yetişmekte ve bu çiçeklerden arıların topladığı bal dünyaca ünlü Ballıköy Anzer çiçek balıdır.Haziran ayinin ilk haftasıyla birlikte kısmen karlı bölgelerde kardelenlerle birlikte bahara ve yeşilliğe ilk adımını atan Anzer, müthiş güzelliğini haziranla başlayıp temmuzda zirveye taşıyıp ağustosta tamamlar. Haziranın son haftasında gözlerini çiçeklere açan arılar ağustos ayinin ortasına kadar ballarını tamamlarlar.
Anzer'de İklim şartlarına bağlı olarak ağustosun birinci yada ikinci haftasında sağılma (hasat edilme) denilen işlemle ballar kovanlardan alınır. Hava şartlarının etkisine, çayırların (çimenlerin) erken biçilmesine bağlı olarak bal üretim miktarı değişkenlik arz etmektedir. Çok az, hatta hiç olmadığı yıllar olmuştur.Anzer'de ağaç yetişmemektedir bu yüzden Anzer balında sadece Anzer yaylasın'da yetişen endemik çiçeklerin polenleri bulunmalıdır aksi taktirde gerçek Anzer balı değildir. Anzer balının hakiki Anzer balı olup olmadığını anlamak için polen analizi yapılmaktadır.Anzer balına dışarıdan şeker veya herhangi başka bir katkı maddesi verilmemektedir. Anzerbalı ısıl işlem görmeden sağılmaktadır. 40 °C`nin üzerindeki sıcaklıklar balın içindeki enzimleri ve polenleri etkisiz hale getirdiğinden soğuk sağım yapılmaktadır.Anzer balı ekmeğe sürülüp kahvaltıda tüketilen normal ballardan değildir.
Anzer balı Ankara Hacettepe Üniversitesinde analiz edilip garantisi tescil edilen bir baldır.
Anzer balı deden toruna, Osmanlı İmparatorluğundan beri günümüze kadar kullanıla gelen kalileteli bir baldır.
Üretilen Anzer balını, Anzer polenini tahlilli, Ambalajlı olarak tekelden aracısız satmaktayız. İsteyene kargo ile gönderilir. Anzer balının %70'ini dış ülkelere satıyoruz. Almanya,İngiltere, Amerika; Fransa, İsviçre, Kuveyt, Suudi Arabistan, Iran, Japonya gibi ülkelere bal polen satıyoruz.
Saygıdeğer halkımız Hakiki Anzer balı alırken aldanmasın. Bazı kişilerin ticari maksatla Anzer balıyla ilgisi olmayan balları Anzer balı ismi altında satmakta, Anzer poleniyle ilgisi olmayan polenleri, Anzer poleni diye satıp haksiz kazanç sağlamaktadır.
Halkımızı uyarıyoruz aldanmasındalar hakiki Doğal gerçek Anzerbalı ve Anzer polenini, Marka Tescilli,Tahlili, Mühürlü,Ambalajlı ve Etiketli olarak S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ ve İnternet yoluyla da olarak https://www.anzerbali.com.tr sitemizden temin edebilirler.