x " />

ÖNEMLİ DUYURU

anzer-bali.jpg (775 KB)

Coğrafi Tescilli ZORUNLU AMBLEM

cografi Anzer Bali.jpg (102 KB)

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ KOOPERATİFİ ANZER BALI Turkpatent Kurumunda 2014/05332 Numara ile TESCİLLİ BİR MARKAMIZDIR.

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ 2 TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ MARKASINA YAPILAN DOLUMLAR BİZE  AYİT DEĞİLDİR TAKLİTTİR.

RESMİ DOLUM DEĞİLDİR, Kooperatifimizin Markası ŞAHİS FİRMA Tarafından Taklit Edilmektedir. 

ŞAHİS FİRMA  TARAFINDAN SATILAN BAL, COĞRAFİ TESCİLİ OLMAYAN,

COĞRAFİ AMBLEMİ
VE HACETTEPE TAHLİLİ  OLMAYAN, NORMAL ÇİÇEK BALI STATÜSÜNDEDİR

RED
VERİLEN MARKA, MARKAMIZI TAKLİT EDEN MARKAYİ BURADAN İNCELEYEBİLİRSİNİZ.

ŞAHİSLAR HAKKINDA YASAL İŞLEM BAŞLATILMIŞTIR.


https://prnt.sc/hj_QmIzQwZXd

https://prnt.sc/2aqj4uuCkqCa


Hacettepe Universitesi Sadece Coğrafi Tescilli ANZER BALI ibareli Ürünlerin Tahlilini yapmaktadır,

Coğrafi Tescilli Ürünlerde COĞRAFİ LOGO AMBLEMİ TURKİYE HARİTASI Zorunludur,

ORJİNAL  Anzer Balında  ''KAZIMA SERİ NUMARASI ve  KAREKOD, ANZER BALI İBARESİ'' Zorunludur,


ANZER BALI  İBARESİ OLMAYAN ÜRÜNLER, ANZER FLORASINA UYGUNLUĞU BELİRLENMEMİŞ,

HACETTPE UNİVERİSTESİNDE  TAHLİLLERİ YAPILMAMIŞ , COĞRAFİ MENŞEİ BELLİ OLMAYAN ÜRÜNLERDİR


Coğrafi Tescilli Anzer Balı Tahlillerini EGE UNİVERSİTESİ ARGEFAR Yapmamaktadır.

LÜTFEN HAKİKİ GERÇEK  ANZER BALI  ALINIZ 

COĞRAFİ ANZER BALI DENİLEREK  KANDIRILMAYINIZ..

Hakiki ve Gerçek Anzer Balını

Aşağıdaki Sitelerimizden ve Kooperatifimizden Güvenle  Alabilirsiniz.

www.anzerbali.com

www.anzerbali.com.tr

www.anzerbalikooperatifi.com

Lütfen sitemize girerken kooperatifi yazarken  Çift o olmasına dikkat ediniz.

S.S. ANZER BALLIKÖYÜ TARIMSAL KALKINMA KOOPERATİFİ 
BAŞKANLIĞI 



Anzer Propolisi

Propolis

Propolis son yıllarda binlerce üniversite araştırmasına konu olan arı ürünüdür. Arıların değişik bitki ve ağaç kabuklarını çiğneyerek elde ettikleri macuna bazı enzimlerini eklemeleriyle ortaya çıkar.

Propolis nedir ?

Arıların doğada değişik bitkilerden toplayarak kovanlarına getirdikleri reçinemsi, yapışkan bir maddedir.

Arılar; Propolisle kovanlarını diş etkenlerden, mikro organizmalardan ve diğer zararlı maddelerden korurlar.

Proplis genelde bitkilerin filiz ve tomurcuklarında ve ağaçlarda oluşur.

Propolis yapışkan bir madde olduğu için sicakta yumuşar, soğukta ise katılaşır. Sarı , Gri, kahverengi ve kırmızı renktede olabilir..

Arılar Propolisi taşımak için ayaklarında polen sepetlerini kullanırlar. Arılar propolisi depo etmezler ihtiyaç duyduğunda gerektiği kadar kullanırlar...

1. Propolisin yapısı

Propolis;

Arılar tarafından bitkilerden toplanan, yapışkan ve 15 oC'da sert ve kırılgan, 30 oC'da yumuşak ve bükülebilir, kaynağına göre siyahtan sarıya kadar değişebilen renkte bir maddedir.

Ham propolisin yapısında, kaynağına göre oldukça değişmekle birlikte; %50-55 reçine ve balsam, %20-35 bitki kaynaklı mumlar, %10-15 eterik ve esansiyel yağlar, %2-5 polen, az miktarda organik ve inorganik bileşikler bulunur. Başka bir bildirişe göre propoliste %46 balsam, %27 bitkisel kökenli mum ve %15 flavon ve flavonoidler bulunmaktadır.Arılar propolisi; kavak, meşe, kayın, okaliptüs, akasya ve kozalaklı ağaçlar başta olmak üzere değişik ağaç ve çalılardan ve bitkilerden toplarlar. Arının arka bacağında taşıdığı propolis kovanda ancak diğer arıların yardımıyla boşaltılıp gerekli yerlerde kullanılır.

2. Propolisin Kovandan Toplanması

Arılar propolisi kovanda dip tahtası, çerçeve kenarları ve giriş deliği arkasında biriktirirler. Buralarda biriktirilen propolis kazınarak toplanabilir. Bu şekilde elde edilen kazıma propolis temiz olmayabilir ve değişik kalıntılar içerebilir.

propolis zararlari

Propolis Zararları

Bu nedenle propolisin teknik olarak toplanmasında, çerçevelerin üstüne yerleştirilen ana arı ızgarasına benzer plastik plakalar veya kovanın ön ve arka gövde tahtalarında açılacak aralıklar kullanılır. Propolisin toplama plakasında biriktirilmesinden sonra plaka bir müddet soğuk ortamda tutulduğunda propolis el yardımıyla kolaylıkla plakadan hasat edilir ve ambalajlanır. Hasat edilen ham propolisten laboratuvarda "Yumuşak Propolis Ekstraktı" üretilir.

3. Propolisin Kullanılma Alanları

Propolis kovanlarda arılar tarafından; kovandaki çatlak ve patlakların kapatılmasında, çerçevelerin gerek kovan duvarlarına gerekse birbirlerine yapıştırılmasında, koloniye giren ve koloni dışına atılamayan zararlıların mumyalanıp kokuşmasının önlenmesinde, petek hücrelerinin cilalanıp parlatılmasında ve kovanın steril hale getirilmesinde kullanılır..

Propolis'in İçeriği:

Propolis, reçineli ve mum kıvamında olan, arılar tarafından ağaçların tomurcuk ve kabuklarından toplanan bir maddedir. Rengi ve fiziksel özellikleri kaynağına göre değişmekte ve kovanda arılar tarafından çeşitli amaçlar için kullanılmaktadır.

Propolis Kalitesi :!

Propolis kovandan çıkarıldığında taş sertliğindedir. Bu durumda içeriğinde yüzde 40 oranında balmumu, yüzde 15-20 oranında ise toz ve diğer artık materyaller bulunur. Kovandan çıkışı ardından kullanıma hazırlanması iki şekilde olabilir:

toz propolis

1-Reçinemsi Toz Hali:Derin dondurucuda tutularak kristalize edilip ardından kırıcı bir makinada çekilerek toz haline getirilir.

2-Propolis Ekstraktı:

İlk haldeki Propolis işlemden geçirilip damıtılarak içeriğindeki balmumu ve diğer başka materyallerden arındırılır. Ayrıca etkin maddeleri temel alınarak saflaştırma işlemine devam edilir.

Böylece propolis ekstraktı ortaya çıkar. Uygulanan prosedüre Yüzde 70 saflıktan yüzde 96 saflığa kadar değişik saflıkta ekstraktlar elde edilebilir.

Propolis ekstraktında saflık ve etkin madde oranlarının gözönüne alınmasıyla kalite kategorisi belirlenir. Saflık derecesi ve içeriğiyle (çekilmiş propolise göre) 3 kattan 7 kata kadar daha etkin olabilir.

Kullanim Şeklive saklama koŞullari:

Oda Sıcaklığında Muhafaza Ediniz.

Propolis oda sıcaklığında 18 ay boyunca besin değerini ve özelliklerini korur.

Kullanım Dozajları:!

Genel Kullanım amaçları için günlük doz olarak propolis ekstraktlarından 2 gram alınabilir.

Çocuklar için ise 1-3 yaş arasında günlük doz 250 mg(Çay kaşığının 8'de 1'i) , 3-6 yaş arasında ise çay kaşığının dörtte biri (500 mg), 12 yaşına kadar günlük bir gram ve 12 yaşından büyüklerde ise yetişkin dozları kullanılabilir.

Prpolisin Kullanım Şekilleri :

Su içinde tüketim ve kullanım:

Ağız sağlığı için ekstraktından yarım litre suya bir tatlı kaşığı konup çalkalayarak bu sıvı ile gargara yapılabilir. Yine aynı sıvıdan sabah akşam birer yudum alınabilir. Bu sıvı kahve ya da meyve suyu gibi içeceklere de katılarak tüketilebilir.

Ekstraktın toz halinde kullanımı:

Zevke göre propolis dozu direkt bala ya da yoğurda katılarak alınabilir.

Propolis 75 gram bal, 5 gram propolis ekstraktı ve 20 gram ılık su karıştırılarak propolis kullanılabilinir.

Bal-arı sütü-polen-propolis karışımı: 1 kg bala 200 gram arı sütü, 200 gram havanda dövülmüş polen, 50 gram propolis ekstraktı katılarak yaz-kış tüketilebilecek, hazırlanabilir.. Çocuklarınıza Sevecekleri Karışımlar İçinde Veriniz.

Propolisin saf halinin toz halinde ya da ekstrakt halde tadı çocukların hoşuna gitmez. Çocuklarımıza yukarıda örneği verildiği gibi bal içinde karıştırarak verebileceğimiz gibi, hoşlarına gidecek daha başka karışımlar da sozkonusu olabilir.

Örneğin pekmez-yoğurt-propolis ya da reçel-propolis-ekmek gibi.

Propolisin Yan Etkileri

Saptanmış herhangi bir yan etkisi gözlenmemekle birlikte, yukarıda belirtilen dozların çok üzerinde kullanımları önerilmemektedir. ..

Propolis ilaç değil gida takviyesidir.

Anzer Propolis Nasıl Kullanılır

Kullanim Şeklive saklama koŞullari:

Oda Sıcaklığında Muhafaza Ediniz.  Propolis oda sıcaklığında 18 ay boyunca besin değerini ve özelliklerini korur.

Kullanım Dozajları:

Genel Kullanım amaçları için günlük doz olarak propolis ekstraktlarından 2 gram alınabilir. 

Çocuklar için ise 1-3 yaş arasında günlük doz 250 mg(Çay kaşığının 8'de 1'i)3-6 yaş arasında ise çay kaşığının dörtte biri (500 mg), 12 yaşına kadar günlük bir gram ve 12 yaşından büyüklerde ise yetişkin dozları kullanılabilir.

Propolis Kullanım Şekilleri.

Su içinde tüketim ve kullanım: 

Ağız sağlığı için ekstraktından yarım litre suya bir tatlı kaşığı konup çalkalayarak bu sıvı ile gargara yapılabilir. Yine aynı sıvıdan sabah akşam birer yudum alınabilir. Bu sıvı kahve ya da meyve suyu gibi içeceklere de katılarak tüketilebilir.

Ekstraktın toz halinde kullanımı:

Zevke göre propolis dozu direkt bala ya da yoğurda katılarak alınabilir.

Propolis şurubu: 75 gram bal, 5 gram propolis ekstraktı ve 20 gram ılık su karıştırılarak propolis şurubu yapılabilir.

Bal-arı sütü-polen-propolis karışımı:

1 kg bala 100 gram arı sütü, 200 gram havanda dövülmüş polen, 100 gram propolis ekstraktı katılarak yaz-kış tüketilebilecek, 

Çocuklarınıza Sevecekleri Karışımlar İçinde Veriniz..

Propolisin saf halinin toz halinde ya da ekstrakt halde tadı çocukların hoşuna gitmez. Çocuklarımıza yukarıda örneği verildiği gibi bal içinde karıştırarak verebileceğimiz gibi, hoşlarına gidecek daha başka karışımlar da sozkonusu olabilir.

Örneğin : Yoğurt-Propolis ya da reçel-propolis-ekmek gibi. Prpolis Yan Etkileri (propoliszararlari)

Saptanmış herhangi bir yan etkisi gözlenmemekle birlikte, yukarıda belirtilen dozların çok üzerinde kullanımları önerilmemektedir.


Etiket : propolis , propolis nedir , propolis damlasi , propolis damla , hakiki propolis, organik propolis , anzer propolis ,propolis damlasi , propolisin zararları , propolisin faydaları , propolis nelere iyi gelir , propolis nedir , propolis nasil üretilir , propolis kullanım şekli , propolis nedir , propolisin faydaları , propolisin kullanma talimati , propolisdamla , propolis pulus,

Anzer Propolis, Anzer Propolisi, Propolis, Propolis Damlasi, Propolis Damla

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.